Sunday, October 18, 2009

Current Business Affairs Quiz 112

1. Microsoft recently spoofed Apple's iphone by launching a 'new' phone with circular display and variable number placement according to the user preference. It also doubles as a boomerang! What did Microsoft name it as?
Ans. oFone.

2. What is the name of the ready-to-brand mobile handsets
to be launched by Mindtree?
Ans. N!MO, Next in Mobility.

3. Name the latest offering of GM, India.
Ans. Chevrolet Cruze

4. mjunction Services Ltd. launched a retail shopping portal What is mjunction Services Ltd.?
Ans. Its a 50:50 eCommerce Joint Venture between Tata Steel and SAIL

5. Name the latest sedan from the stables of TATA Motors
Ans. Indigo MANZA

6. Raymonds Ltd. recently has decided to withdraw its mass brand from urban areas and restricting it to smaller cities. Which brand?
Ans. Notting Hill

7. Reliance World has tied up with which Chinese mobile handset maker to market dual sim card smartphones?
Ans. Yulong Coolpad

8. Polaris Software Labs recently acquired a Chennai-based company that specialises in banking software for Rs. 37 Crores. Name the company.
Ans. Laser Soft Infosystems Ltd.

9. Which Sri lankan born billionaire investor has been charged with inside trading by FBI?
Ans. Raj Rajarathnam, founder of Galleon Hedge funds

10. An Indian Company has announced the launch of 6 (Television Commercials) TVCs during the Champions League T20 Cricket series to promote its brand. Identify the company and the brand.
Ans. Maruti Suzuki to promote Swift.

Friday, October 9, 2009

Business Quiz 111

1.East India Company was the first MNC in the world and the first company to issue stock. What was the first major source of revenue for it in India?

Ans: Tirupathi Hundi

2. Name the first ever Indian Company to be converted into a bank?

Ans. Kotak Mahindra

3. Which is the first Indian luxury hotel established in India?

Ans. Taj Mahal Hotel

4. Who is the first and the only Asian to win the Nobel Prize for Economics?

Ans. Amartya Sen

5. Michelle Obama was the first person to appear on the cover of the magazine besides its founder. Identify the Magazine and its founder.

Ans. O by Ophrah Winfrey